Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS | Παν. Γρ. Αποστολακόπουλος — Ιδιωτικό Διαγνωστικό Βιοπαθολογικό (Μικροβιολογικό) Εργαστήριο

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH

aids-gr“Mην το σκέφτεσαι, εξετάσου”
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, 1η Δεκεμβρίου, το Κέντρο μας παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας ελέγχου HIVI& II στην προνομιακή τιμή των 8 ευρώ ,παρέχοντας ταυτόχρονα κάθε πληροφορία γύρω από την πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση αυτής.

Τί είναι όμως ο HIV και το AIDS;

Ο HIV (Human Immunodeficiency Virus) είναι ο ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας, ο ιός δηλαδή που προκαλεί το AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome – Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας). Ο HIV προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Αυτό το σύστημα είναι υπεύθυνο για την άμυνα του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις, όγκους και άλλες ασθένειες. Το AIDS συνήθως παίρνει καιρό για να αναπτυχθεί από την στιγμή που το άτομο μολυνθεί με HIV – συνήθως μεταξύ 2 έως και 10 χρόνια. Ωστόσο, το AIDS σήμερα – στον αναπτυγμένο κόσμο – χάρη στα διαθέσιμα φάρμακα έχει μετατραπεί από θανατηφόρα σε χρόνια νόσο και η διάγνωση του μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή να ζήσει περισσότερα χρόνια με καλύτερη ποιότητα ζωής.